Beharangozó 2023. szeptember 30., szombat

"Meg kell valósítani a saját akaratunkat!"

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában ismét hazai pályán játszik a DVTK, az ellenfél a KTE lesz. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk

"Meg kell valósítani a saját akaratunkat!"


Kuznyecov Szergej szeret mindent előre megtervezni, mindenre felkészülni, ehhez képest a DVSC elleni találkozó előtt már a bemelegítés is elkezdődött, amikor Lukács Dániel bekerült a kezdőcsapatba.

- Elton Acolatse a bemelegítésnél jelezte, hogy nem érzi jól magát, hirtelen kellett megoldást találni - idézte fel a múlt szombati eseményeket a diósgyőri vezetőedző. - A nyári átigazolási időszakban igyekeztünk úgy kialakítani a játékoskeretet, hogy minden posztra legalább két jó képességű játékossal rendelkezzünk, ezért nem kockáztattam, hanem Lukács Dánielnek szavaztam bizalmat. Tudtam, hogy készen áll a feladatra, és két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A Kisvárda elleni találkozót követően a DVSC elleni mérkőzés első félideje nagyon jól sikerült, kétgólos előnyre tett szert a csapat a szünet előtt. A második félidőben viszont a hátrányban játszó ellenfél bátran támadott, miközben a Diósgyőr gyors ellentámadásokkal veszélyeztetett.

- Sok minden változik mérkőzésről mérkőzésre, de mi igyekszünk a saját játékunkat megvalósítani, és az elsőtől a az utolsó pillanatig irányítani a mérkőzést - osztotta meg Kuznyecov Szergej. - Ez nem csak magas letámadást jelent, hanem érteni kell, hogy mikor tud a csapat magasan letámadni, és akkor meg is kell ezt tenni, ám ha valamiért nem áll készen a csapat, akkor ott kell nyomás alá helyezni az ellenfelet, ahol lehet. Akár közép blokkban, de ha arra kényszerít minket az ellenfél, akkor akár mély blokkban is. Az a lényeg, hogy a saját stílusunkban játszunk, és megvalósítsuk az akaratunkat.

Több jó teljesítményt is láttunk a DVSC elleni találkozón, Lukács Dánielről már esett szó, Karlo Sentićet a találkozót követő sajtótájékoztatón is megemlítette Kuznyecov Szergej, de tovább lehetne sorolni a neveket.

- A labdarúgás csapatjáték, amihez sokat tud hozzátenni a csapatszellem - reagált a sportszakember. - Mindenki próbál maximális teljesítményt nyújtani, és ezzel hozzájárulni a csapat eredményességéhez, és ha a csapattársak látják, hogy valaki száz százalékot tesz ki a pályára, akkor az az ő teljesítményüket is magával húzza. Így lehet előre lépni.

A Kecskemét az első fordulóból elhalasztott mérkőzéssel együtt tíz nap alatt három mérkőzést játszik (péntek: KTE - Mezőkövesd, szerda: FTC - KTE, vasárnap: DVTK - KTE), míg a Diósgyőr legutóbb múlt szombaton lépett pályára a DVSC ellen.

- A kecskeméti játékosok nagy terhelést kapnak ezekben a napokban, valamilyen szinten fáradtak lesznek, aminek a foka a stáb munkáján is múlik. Ez is közrejátszhat a vasárnapi mérkőzésen, de az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem - tette hozzá.

A KTE a legutóbbi három mérkőzését sorban elveszítette, és még gólt sem szereztek. Ugyanez igaz az idegenbeli teljesítményükre, a Kecskemét táblát elhagyva sem gólt, sem pontot nem szereztek ebben a bajnokságban.

- Rossz sorozatban vannak, biztosan kettőzött motivációval lépnek pályára annak érdekében, hogy megszakítsák ezt, mert ne felejtsük el, hogy ez ugyanaz a csapat, amelyik az előző idényben ezüstérmet nyert - intett óvatosságra. - Nagy elszántsággal és nagyon mélyen, 5-4-1-es felállásban szeretnek védekezni, ebből próbálnak gyors kontrákat vezetni, vagy a hosszan előre ívelt labdák után a lecsorgó labdákat akarják összeszedni. Ezen kívül az erős felépítésű játékosaiknak köszönhetően pontrúgásból veszélyesek. Nem számítok könnyű találkozóra, biztos vagyok abban, hogy sok munkát kell beletenni a mérkőzésbe, és minden bizonnyal nagy erőfeszítések árán tudjuk majd feltörni a kecskeméti védelmet.

A DVTK az előző bajnokságban rendre a saját kapuja elő tömörülő védelmekkel találkozott, és már ebben a bajnokságban is próbálkozott néhány csapat a “kettős fedezékkel”.

- Akik tavaly is Diósgyőrben szerepeltek, azok több tapasztalattal rendelkeznek ez ellen a játékstílus ellen, bízom benne, hogy kamatoztatni tudják majd ezt - mondta. - Az egész csapatnak megmutattuk, hogyan lehet megbontani az ellenfél védelmét, megvan az elképzelés, ezúttal különösen fontos lesz a precíz kivitelezés.
Láttam  KTE mérkőzéseit, és alaposan kielemeztük azokat. Tudjuk, az előző mérkőzéseken hol hibáztak, de minden találkozó más, ezért úgy próbáljuk összerakni a meccstervet, hogy kidomborítsuk a saját erősségeinket, és kivegyük az élét az ő erősségeiknek. Egy gyors gól ezúttal is sokat segítene, a saját dolgunkat tudnánk megkönnyíteni azzal.

A DVSC elleni mérkőzés után egy héttel ismét a DVTK Stadion gyepén játszik a Diósgyőr, várhatóan ismét nagy létszámú közönség előtt. Szombat reggelre már ötezernél is több hely elkelt, azaz garantált a jó hangulat a stadionban.

- Elkezdtünk egy közös utazást a szurkolóinkkal az OTP Bank Ligában. Minél többen csatlakoznak hozzánk, annál tovább jutunk ezen az úton, és aki velünk tart, az érezheti, hogy ő is hozzájárult a reménybeli sikerekhez. Ezúttal is szükségünk lesz mindenkire, mert minél több erőt kapunk a lelátóról, annál inkább megcsináljuk, amit elterveztünk, és sikeresek leszünk a végén - zárta szavait Kuznyecov Szergej.