Beharangozó 2023. szeptember 1., péntek

"Az elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálni kell"

A DVTK szombat délután negyed négytől játszik az MTK vendégeként az OTP Bank Liga 6. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Az elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálni kell"


A DVTK négy mérkőzés óta veretlen, és egymás után két győzelmet aratott. A mondás szerint a győzelmek építik a csapatot, ami különösen fontos egy alakulóban lévő DVTK számára.

- Szombaton délután már nem számít, hogy korábban milyen eredményeket értünk el, mert, minden mérkőzés más, de természetesen a pozitív eredmények javítják a hangulatot - kezdte Kuznyecov Szergej.

A DVTK legutóbb 2014-ben nyert - Kispesten - az MTK vendégeként. (Az MTK - DVTK párharc történelme itt olvasható)

- A DVTK idegenbeli mérlege nem túl jó, mindössze négy találkozót nyert az MTK vendégeként, ezen szeretnénk most javítani - reagált. - Az előző idényben vereséget szenvedtünk a Hungária körúton, ám idén más bajnokságban játszunk, átalakult mindkét csapat játékoskerete. Két dolog viszont nem változik: mindkét csapat nyerni akar, ezért elég forró mérkőzésre számítok, valamint ismét megtelik a vendégszektor.

Az MTK döcögősen kezdte a bajnokságot két döntetlennel és egy vereséggel, a legutóbbi két találkozót viszont megnyerte.

- Az MTK keretében sok jó minőségű játékos található, ahol a rutinos és tehetséges fiatal labdarúgók jó elegyet alkotnak - mutatta be az ellenfelet. - Nyártól három belső védővel, védekezésben 5-2-3-es felállásban játszanak, ahol a három támadó nemigen zár vissza, helyette frissen várják, hogy labdát kapjanak, és gyors kontrát vezessenek. Az elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálni kell, hogy elkerüljük a könnyelmű hibákat, és ne veszítsünk könnyen labdát, mert azt megbünteti az ellenfél. Ezen kívül továbbra is ragaszkodunk a saját játékunkhoz, ha mindenki a legjobb formáját hozza, akkor győzni fogunk. Nem számítok könnyű mérkőzésre az biztos, de bízom benne, hogy meg tudjuk örvendeztetni a minket ezúttal is elkísérő rengeteg szurkolót.

Nem véletlenül említette Kuznyecov Szergej a szurkolókat, akik közel egy héttel a találkozó előtt minden vendégjegyet felvásároltak, majd a pótlólagosan küldött 167 belépő is elfogyott egy óra alatt. 

- A szurkolóink a 12. játékos, minél többen vannak, minél hangosabban szurkolnak, annál nagyobb erőt adnak a labdarúgóknak. Minden mérkőzésen akadnak nehéz pillanatok, ám a drukkerek segítségével hamarabb át tudunk lendülni a holtponton. Reméljük, hogy közösen szép győzelmet aratunk! - fogalmazott a diósgyőri vezetőedző.

A 6. fordulót követően szünet következik a bajnokságban a válogatott mérkőzései, majd a MOL Magyar Kupa miatt.

- Minden mérkőzés nagyon fontos számunkra, az MTK ellen is szeretnénk nyerni - közölte Kuznyecov Szergej. - Ehhez csak hozzátesz, hogy a meccs után bajnoki szünet következik. Újabb három ponttal továbbra is a tabella elején tudnánk maradni, ami garantálná jó hangulatot a játékosoknak és a szurkolóknak is.