Beharangozó 2020. augusztus 7., péntek

"Már bajnoki ritmusban készülünk"

Szombaton 11 órától Üllőn játssza utolsó nyári felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgó csapata. A Paksi FC elleni találkozó előtt Feczkó Tamással beszélgettünk

"Már bajnoki ritmusban készülünk"


Felkészülési mérkőzés

2020. augusztus 8., szombat (Üllő)
11:00 Paksi FC - DVTK

A találkozó zárt kapus, videós közvetítés nem lesz, ugyanakkor a mérkőzésről élő szöveges tudósítás olvasható majd a DVTK hivatalos csatornáin.

Bő egy hét múlva a játékvezető belefúj a sípjába Diósgyőrben és elkezdődik a DVTK számára az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonja. Kíváncsiak voltunk arra, mi az első gondolata erről a Diósgyőr vezetőedzőjének?

- A játékosok és én is nagyon várom már a rajtot, és hogy újra bajnoki mérkőzést játszhassunk a csodálatos arénánkban - kezdte Feczkó Tamás. - Azt hiszem ez ilyenkor természetes.

Nem született még meg az a vezetőedző, aki azt mondta volna, hogy nem sikerült jól a felkészülés és nem áll készen a csapata.

- Ez így van (nevet - a szerk.). Még van egy hetünk, a szükséges finomítások elvégzésére is lesz időnk. Készen fogunk állni. Fontos megemlíteni, hogy nagyon örülök a lehetőségnek, hogy pár napot kicsit együtt tölthetünk Vecsésen és Üllőn. Minden csapat életében szükség van hosszabb-rövidebb összetartásokra. Az edzések mellett a csapatépítés is könnyebb, hiszen nem csak a pályán és az öltözőben találkoznak a fiúk.

A Kazincbarcikával készülő fiatalokat leszámítva egyedül Joachim Adukor nem utazott el a csapat háromnapos edzőtáborába.

- Ő Diósgyőrben végzi a rehabilitációját, azonban ez nem jelenti azt, hogy a többiek közül mindenki 100 százalékos állapotban van. Úgy ítéltük meg, hogy néhány, korábban sérüléssel bajlódó labdarúgónk Üllőn is el tudja végezni a számára előírt programot. Örülök annak, hogy van köztük olyan, aki a csapattal is tud már készülni. Bízom benne, hogy egy hét múlva ilyenkor már minden játékos hadra fogható lesz.

19 mezőnyjátékos és 3 kapus utazott el, közülük mennyien fognak pályára lépni szombaton?

- Ilyenkor már bajnoki ritmusban készülünk, ez azt is jelenti, hogy a tervek szerint a kezdő tizenegy tagjain kívül mindössze 3-4 játékos fog szerepet kapni a Paks ellen - zárta a szakember.

A DVTK programja

2020. július 13-15., hétfő-szerda (DVTK Medical)
orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés

2020. július 16., csütörtök (DVTK Edzőközpont)
első pályaedzés

2020. július 21., kedd (DVTK Edzőközpont)
17:00 DVTK - DVTK tartalék (NB III.) 6-0 (2-0)

2020. július 25., szombat  (DVTK Stadion)
18:00 DVTK - FC Košice (Szlovákia, 2. osztály) 1-1 (0-0)

2020. augusztus 1., szombat (Szusza Ferenc Stadion)
15:00 Újpest FC - DVTK 1-1 (0-1)

2020. augusztus 5-8., szerda-szombat (Vecsés)
Edzőtábor

2020. augusztus 8., szombat (Üllő, zárt kapuk mögött)
11:00 Paksi FC - DVTK

OTP Bank Liga 1. forduló

2020. augusztus 16., vasárnap
16:55 DVTK - Mezőkövesd Zsóry FC