Beharangozó 2020. augusztus 27., csütörtök

"Hazai pályán ismét csak a győzelem lehet a célunk"

Pénteken este nyolc órától hazai játszik a DVTK az OTP Bank Liga 3. fordulójában. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

"Hazai pályán ismét csak a győzelem lehet a célunk"

Az első fordulóban 2-1-re nyert a DVTK a Mezőkövesd ellen hazai pályán.

- Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot - kezdte Feczkó Tamás. - Az első fél órában a két szép gól mellett több komoly helyzetet is kialakítottunk, a szépítés követően pedig igazi csapatként küzdöttünk. A siker értékét növeli, hogy  egy olyan csapat ellen szereztünk három pontot, akik várhatóan az élbolyhoz tartoznak a bajnokság végén. Az is örömteli, hogy Rui Pedro harmadik gyerekének születése után Serhii Shestakov is apa lett, gratulálok nekik!

A második körben azonban az FTC kérésére elhalasztották a DVTK meccsét.

- Sajnáljuk, hogy elmaradt az FTC elleni találkozó - osztotta meg a DVTK vezetőedzője. - Kétségtelenül a zöld-fehérek a bajnokság legnagyobb esélyesei, ezért nem mindegy, hogy akkor találkozunk, amikor kétfelé figyelnek, vagy akkor, amikor csak ránk. Ezért is tudta az MTK agresszív játékával meglepni őket az első fordulóban, nekünk is jobb lett volna az eredeti időpontban játszani velük.

Áttérve a pénteki találkozóra, Feczkó Tamás jól ismeri az ellenfelet, hiszen 2017 nyara és 2018 tavasza között bő másfél éven keresztül 62 bajnokin irányította az MTK-t.

- Sok tehetséges fiatal alkotja az MTK-t, de mellettük megtalálható a tapasztalat is a keretben. A légiósok kivételével tökéletesen ismerem őket, hiszen nagyon sokan nálam mutatkoztak be a felnőttek között, a rutinosabbakkal pedig több nagy csatát éltünk át közösen.

Mi a Mezőkövesd és az MTK játékstílusa között a különbség? - tettük fel a kérdést.

- Ha már úgy hozta a sorsolás, hogy az első négy ellenfelünk egymás ellen kezdett, a helyszínen néztem meg az MTK - FTC és az MTK - Honvéd találkozót is - árulta el Feczkó Tamás. - A Mezőkövesdtől azt láttuk, hogy a labdabirtoklásra alapozzák a játékukat, addig az MTK a magas presszingre, a védekezésből támadásba való gyors átmenetre épít. A bajnoki címvédővel és az előző évi kupagyőztessel kezdték az idényt, mégis jól elkapták a rajtot, listavezetőként érkeznek Diósgyőrbe. Papíron újoncok az élvonalban, de a játékuk alapján ezt nem lehet róluk elmondani.

A bajnoki rajt előtt Feczkó Tamás elmondta, több akciógólt szeretne, mert hiába szerez sok gólt pontrúgások után a csapat, nem lesz ez mindig így. A Mezőkövesd ellen 11-esből és egy gyors támadás végén talált be a DVTK az ellenfél kapujába.

- Kiváló játékosok érkeztek a támadó szekcióba, és az így kialakult versenyhelyzet a korábban Diósgyőrben játszókat is jobb teljesítményre sarkallja. Az egész csapatra igaz, hogy mindenkinek folyamatosan teljesíteni kell, ha meg akarja tartani a helyét a kezdő 11-ben. A játékstílusunkból adódóan többször is az ellenfél védelme mögé kerültünk, örülök, hogy két ilyen támadást követően nyertük meg a Mezőkövesd elleni mérkőzést. Az MTK ellen is ez vezethet sikerre, azonban a múltkorinál jobb helyzetkihasználást várok. Emellett minél több párharcot kell megnyerni a siker érdekében.

A bajnoki rajthoz képest bővült a választási lehetőség, Augusto Max már egy bő hete együtt edz új társaival.

- Az argentin középpályás más erényekkel rendelkezik, mint a keret régebbi tagjai, nagyon agresszív, a labdát jól támadja, és jól is passzol. Sokat fog hozzátenni a csapat eredményességéhez - bizakodott a szakvezető.

Viszont lesz egy hiányzó is, Mirko Ivanovski két sárga lapos figyelmeztetést követően kapott piros lapot, ezért automatikusan egy soron következő élvonalbeli mérkőzésre szóló eltiltással büntették, amelyet az MTK ellen tölt le.

- Bárki látogat Diósgyőrbe, hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk. Bízom benne, hogy ismét olyan fantasztikus hangulat lesz a stadionban, mint legutóbb, mert az pontokat hozhat a javunkra - zárta a DVTK vezetőedzője.

Hegedűs János: 12-en támadunk, 12-en védekezünk

- Az MTK nem úgy kezdett, ahogy az újoncok szoktak, nagy dolog pontot szerezni az FTC ellen, és legyőzni a Honvédot - nyilatkozta Hegedűs János, a DVTK védője. - Jól ismerem Michael Boris vezetőedzőt, mert a korosztályos válogatottakban sokat dolgoztunk együtt, tudom, milyen játékfelfogást képvisel. Kemény, küzdelmes mérkőzésre számítok, ahol az ellenfél gyors embereivel és erős fizikumú támadóival is fel kell venni a harcot. Hazai pályán az ellenféltől függetlenül a győzelem a célunk, mert szurkolóink támogatásával 12-en támadjuk az ellenfél kapuját és 12-en védekezünk. A héten hunyt el az Illés Akadémia nevelőtanára, Kálmán Tibor, aki nagyon közel állt hozzám. Megkettőzött erővel fogok küzdeni, hogy a mérkőzés végén az ő emlékének tudjam ajánlani a győzelmet.

A másik kispad

- Nagyon jól kezdtük a szezont, mindkét csapat ellen jól játszottunk - nyilatkozta Michael Boris, az MTK vezetőedzője -, de a DVTK-nak nagyon nagy és jó szurkolótábora van, ami meg fogja nehezíteni a dolgunkat. 
Nehéz meccs lesz, biztosan készülnek a játékunkra, Feczkó mester múlt pénteken is eljött az Új Hidegkuti Nándor Stadionba és személyesen tekintette meg a Budapest Honvéd elleni mérkőzésünket, így látta, hogy mit hogyan csinálunk. Ezért azt gondolom, hogy a hazaiak, a szurkolótáborral a hátuk mögött, nagyon offenzív játékkal fogják kezdeni a mérkőzést, hajtani fognak és gyorsan gólt akarnak majd szerezni. Fel kell készülnünk a fiatal csapatra és a lendületes mérkőzésre, valamint a Diósgyőrtől megszokott színvonalas játékra.