- Alig pár nap telt el azóta, hogy legutóbb találkoztunk. Hogyan értékeled a mérkőzést?
- Minden meccsnek van tétje, de a Diósgyőrnek nagy céljai már sajnos nem lehetnek a bajnokságban, ennek megfelelően is kicsit nyugodtabban játszhatott. A Dunaújváros számára azonban minden pont létfontosságú a bennmaradás szempontjából. Nekünk állt a mérkőzés, úgy gondolom, a helyzeteink alapján győznünk kellett volna. Nagyon hiányzik most ez a két pont, és az is, amit ősszel Diósgyőrben hagytunk. Én annak is nagyon örültem, hogy egyáltalán a pályán tudtam lenni, hiszen egész héten alig tudtam edzeni. A mérkőzés előtti pénteken edzettem, de akkor sem száz százalékosan, ez látszódott a meccsen is, ezért is kellett lejönnöm a hatvanadik perc tájékán.

Gosztonyi András és Nikházi Márk (Fotó: Szabó Gábor)

 

- Hallottad, hogy a DVTK szurkolói a nevedet skandálják?
- Természetesen. Sőt, a mérkőzés végén a dunaújvárosi szurkolók tették ugyanezt. Összességében ez nagyon jó érzés volt.

- Három hónappal ez előtt beszéltünk utoljára. Lassan véget ér a bajnokság, foglalkoztat a jövőd?
- Megmondom őszintén, hogy a távolabbi jövővel még nem foglalkozom. Most számomra az a legfontosabb, hogy azon a három mérkőzésen, ami hátra van a bajnokságból, minél több pontot szerezzünk a Dunaújvárossal. Én is és a csapattársaim is próbálunk a legjobb tudásunk szerint játszani, hogy bent maradjunk az élvonalban. Egyáltalán nem mindegy, hogy kiesik-e a csapat vagy sem. Nagyon fontos hetek vannak előttünk, nem akarom, hogy bármi elvonja a figyelmem.

- Ezek szerint lakást még nem kerestél Miskolcon.
- Csak ismételni tudom magam. A jövővel még nem foglalkozom. Egy éves szerződés köt még a DVTK-hoz, de a fociban bármi megtörténhet. Csak az foglalkoztat, hogy bent maradjak a Dunaújvárossal.

- Kívánom neked és a nagyon szimpatikus dunaújvárosi vezetőknek én is, hogy ez sikerüljön, de hogy kicsit haza is beszéljek, szeretnék úgy búcsúzni, hogy várunk vissza, Márk.
- Köszönöm szépen, térjünk vissza erre pár hét múlva, addig pedig én is sok sikert kívánok a Diósgyőrnek, és természetesen üdvözlöm a szurkolókat is.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!