- Budapesten a magyar bajnokságon, majd Kairóban a világkupa nyitányon kezdted az évet. Hogyan értékeled a két szezonindító versenyed?

- A fedettpályás magyar bajnokságon harmadik tudtam lenni, ami nagyon jó nyitás volt, mivel nem szoktam tudni annyira kiemelkedő formában versenyezni az év elején. Illetve azért is örültem neki, mert több bíztató jelet kaptam. Aztán jött az egyiptomi világkupa, amit ugyan nem neveznék kudarcnak, de nem olyan eredményt értem el, mint szerettem volna. Ez olyan szempontból is szomorú, hogy érétkes pontokat lehetett volna gyűjteni az olimpia ranglistára. Viszont ellenben olyan tapasztalatokat tudtam gyűjteni, amik legalább felérnek egy jó szerepléssel. Úgy érzem tényleg fontos dolgokat tudtam elvinni magammal. Nem letört szárnyakkal utaztam haza, hanem képet kaptam arról, hogy mikben kell változtatni.

- Mik ezek a tapasztalatok és hogyan tudtad az elmúlt hetekben hasznosítani őket az edzéseken a két világkupa között?

- Minden számban volt kis csiszolás. A fizikai számokban próbáltunk gyorsítani, amit sikeresnek is érzek. Vívásban egy edzői és személyes elképzelést implementáltunk az edzésekbe és az iskolázásokba, amik elég kemény foglalkozásokat eredményeztek az elmúlt hetekben. Illetve mentálisan is feldolgoztam az elmúlt időszakot. Kállai Ákos edzőm szavait magam előtt tartva, az utat szeretném élvezni és nem csak a célra tekinteni.

- Jön a budapesti világkupa forduló, ahol címvédőként állsz rajthoz. Mennyire várod már és hogyan készülsz rá fejben?

- A napokban most már kicsit elkezdtem érezni az izgulást. Ami az eredményt illeti azzal elégedett lennék, ha úgy sikerülne, mint tavaly (nevet - a szerk.), viszont abból nem indulhatok ki teljesen, hiszen minden verseny más. Ám nehéz úgy készülni, hogy ne hasonlítsam ahhoz. A helyszín ellenben egyfajta könnyebbséget is ad, szívesen megyek vissza, különleges érzések lesznek bennem. Fontos ugyanakkor, hogy ne essek abba a csapdába, hogy elvárjam magamtól mindenben ugyanazt az eredmény tekintetében. Csak szeretném kihozni magamból, ami benne van és hátha sikerül megismételni a csodát.

- Hogy érzed mi lehet majd a kulcs a minél jobb szerepléshez?

- Általában a vívással szokott elmenni a versenyem, viszont ezúttal máshogy közelítem meg. A stabilitásra szeretnék fókuszálni. Mentálisan erre próbálok hangsúlyt helyezni, hogy ne tudjanak kizökkenteni. Ha ezt meg tudom valósítani, és ha bekapok pár tust és akkor is ugyanolyan fókuszált tudok maradni jól sikerülhet. Ez lesz a kulcsa nem csak a hazai világkupának, hanem a következő versenyeknek is.

- Mekkora motivációt jelent majd, hogy hazai közönség előtt versenyezhetsz?

- Nagyon nagyot. Régebben mindig úgy voltam vele, hogy külföldön versenyezni mennyivel jobb dolog, de tavaly átértékelődött ez bennem. Amikor a barátok és a családom is a helyszínen tud szurkolni, amikor minden edzőm ott lehet körülöttem azok már önmagában egy pluszt adnak.

A budapesti öttusa világkupa női egyéni száma április 23-án, kedden kezdődik a selejtezővel, majd másnap a körvívással folytatódik, aminek eredményét egészen a döntőig viszik a versenyzők. A küzdelem 25-én, csütörtökön az elődöntővel folytatódik, majd egy nap szünetet követően április 27-én, szombaton a fináléval zárul.