Beharangozó 2024. április 9., kedd

Másodszor az FTC ellen idén tavasszal

Az OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a DVTK az FTC vendégeként lép pályára szerda délután hat órától. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk.

Másodszor az FTC ellen idén tavasszal


A DVTK játékosai és a szakmai stáb tagjai friss élményekkel rendelkezik az ellenfélről, hiszen múlt héten is játszottak egymás ellen.

- Az FTC úgy játszott, amire számítottunk, nekünk pedig védekezésben meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, sikeresen szűkítettük le a területet, és nagy helyzetet alig engedtünk az ellenfélnek - idézte fel Vladimir Radenković. - Támadásban viszont alig akadt momentumunk a mérkőzés első órájában, utána viszont vezettünk néhány ígéretes támadást, ám összességében megérdemelten jutott tovább az ellenfelünk.

A DVTK háromszor is találkozik az FTC-vel 2024. tavaszán (először a kupában Diósgyőrben, majd a bajnokságban egyszer-egyszer itthon és idegenben), ebből szerda késő délután a második alkalom következik.

- Elsősorban nem a pályán zajló játékban látható különbség egy bajnoki és egy kupameccs között, hanem abban, hogy a második esetben mindenképpen el kell dönteni a párharcot, és csak egy juthat tovább. A bajnokságban viszont egy meccsen semmi sem dől el, hiszen ott csak a 33. forduló után hirdetik ki a végeredményt - mutatott rá.

Vladimir Radenković és Dejan Stanković nemrég még együtt dolgozott a Crvena zvezda szakmai stábjában, szinte egymás gondolatait is ismerik.

- Egy edző mindig próbálja meglepni a kollégáját, ami néha sikerül - mondta. - De azt sem szabad elfelejteni, a heti munka során a labdarúgókkal igyekszünk begyakorolni a játékot, de a mérkőzésen nincs a kezünkben joystick, hogy azzal irányítsuk őket. Az oldalvonal mellől tudunk segíteni nekik, de a pályán nekik kell meghozni a helyes döntéseket. 

A DVTK sorozatban öt mérkőzést játszik két hét alatt szombat-szerda-szombat-szerda-vasárnap ritmusban, amikor talán a játékosok frissességének megőrzése a legfontosabb.

- A DVTK keretében továbbra is több jó játékos található, akikből tudok választani. Ilyen sűrű program esetében rotálni kell a labdarúgókat, mert vasárnap már az MTK vendégeként lépünk pályára. Szerencsére Stephen Bitok a betegsége után már velünk edzett, és Ondřej Bačo is kezdi utolérni magát, az FTC ellen már ott lesz a meccskeretben. 

Az FTC nem csak a MOL Magyar kupában jutott be a legjobb négy csapat közé, hanem egy meccsek kevesebbet játszva is nyolc ponttal vezeti a tabellát.

- A Ferencváros minden mérkőzésen a labdabirtoklásra törekszik, és rendre 60 százaléknál is nagyobb arányban náluk is van  labda. Ezúttal hazai pályán, a saját közönségük előtt játszanak, de mi is készen állunk a megmérettetésre. Azt kértem a srácoktól, hogy bízzanak jobban magukban, nem kell mindent egyérintőből megoldani, nyugodtan vegyék át a labdát és úgy passzoljanak, és a pálya bizonyos zónáiban bátran vállalják be a cselezést is. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferencváros évek óta kiemelkedik a mezőnyből, de sportemberként ezúttal is úgy utazunk Budapestre, hogy kiadjuk magunkból a maximumot, és mindent megteszünk a győzelemért - fejezte be a gondolatait Vladimir Radenković.