Beharangozó 2024. április 5., péntek

Vladimir Radenković: Másként kell játszani, mint legutóbb

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVTK hazai pályán fogadja a Kisvárdát szombat délután 16:30-tól. A találkozó előtt Vladimir Radenković vezetőedzővel beszélgettünk.

Vladimir Radenković: Másként kell játszani, mint legutóbb


A DVTK múlt szombaton a ZTE ellen bajnoki, szerdán pedig az FTC ellen kupamérkőzést játszott.

- Az FTC ellen szerettük volna továbbjutással kedveskedni a stadiont megtöltő szurkolóinknak, de egy olyan erős ellenféllel találkoztunk, akik egy lépéssel a mezőny előtt járnak - idézte fel Vladimir Radenković. - Az eredmény miatt szomorú vagyok, de srácok küzdeni tudása büszkeséggel tölt el. Néhány nappal korábban rendkívül rossz játékkal szenvedtünk vereséget, ezért volt nagyon fontos, hogy megmutassuk, ég még bennünk az a tűz, aminek a segítségével korábban négy bajnokin keresztül veretlenek maradtunk.

A szombati ellenfél, a Kisvárda is kupamérkőzést játszott hét közben, ám ők kedden léptek pályára, azaz egy nappal többet pihenhettek.

- A DVTK keretében sok kiváló labdarúgó található, akiket bármikor nyugodt szívvel küldök pályára, ráadásul teljesen normális, ha egy csapat hetente kétszer lép pályára. Az FTC ellen is láthattuk, hogy a mérkőzés végén is frissen mozogtak a srácok - tette hozzá. - Persze amikor ilyen sok megmérettetés vár ránk, akkor érdemes frissíteni a kezdőcsapaton. Azonban a zalaegerszegi vereséget követően sokkal fontosabbnak tartottam azt érzékeltetni a srácokkal, hogy töretlen a bizalmam bennük, mindenkinek lehet rossz napja, de a folytatásban természetesen fogok rotálni a csapaton.

Az FTC nem csak listavezető, hanem dominanciára törekvő játékot játszik, míg a Kisvárda a kiesés ellen küzd, és inkább átadja a területet az ellenfélnek.

- A Kisvárda egészen más játékstílust képvisel, ezért nekünk is egészen másként kell játszani, mint legutóbb az FTC ellen - bocsájtotta előre. - Stabil védekezés után szeretnek gyors támadásokat vezetni, amit a legegyszerűbben úgy tudunk megakadályozni, minimalizáljuk a labdavesztések számát. Zalaegerszegen éppen ez nem sikerült, és ebből adódott a problémáink többsége. Ezért azt szeretném látni, ha esetleg mégis labdát veszítünk, akkor is csírájában elfojtjuk az ellenfél támadásépítését, és nem engedjük, hogy lerohanjanak minket. Ugyanakkor szombati ellenfelünk nem farol be a saját kapujuk elé, hanem alkalomadtán egészen magasan támadnak le, amit viszont gyors átmenetekkel ki tudunk játszani.

A DVTK otthon és idegenben is legyőzte a Kisvárdát az OTP Bank Liga idei kiírásában, tehát a Mezőkövesd után ismét behúzhat egy “mesterhármast” a csapat.

- A saját játékunkat okosan játszva ezúttal is fegyelmezetten be kell tartani a meccstervet. Nem szabad ész nélkül előre menni, hanem türelmesen kell játszani, mert a győztes mentalitás akár a hajrában is pontokat hozhat a számlánkra. A legutóbbi két mérkőzésünkön nem szereztünk sikerélményt, ezért fontos, hogy visszataláljunk a győztes útra, és ismét együtt ünnepeljünk a közönségünkkel - zárta szavait Vladimir Radenković.