Összefoglaló 2024. február 11., vasárnap

DVTK - Újpest 1-2 (0-1)

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a DVTK hazai pályán veszített az Újpest ellen. Az első félidő diósgyőri helyzetekkel indult, majd amikor a vendégek először kintebb merészkedtek, megszerezték a vezetést. A gól után kiegyenlített játék folyt, de ziccer ismét a Diósgyőr előtt adódott. A szünet után a csereként éppen beállt Bright Edomwonyi fejesével egyenlítettek a Testgyakorlók, miként a vendégek is egy szöglet után szerezték meg a második góljukat. A hajrában a vendégek kapusa még bemutatott néhány bravúrt, így az eredmény már nem változott.

DVTK - Újpest 1-2 (0-1)


OTP Bank Liga 20. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 1-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 7581 néző. Játékvezető: ANTAL Péter (BORNEMISSZA Norbert, RÓZSA Dávid).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Marco LUND, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Doru POPADIUC - JUREK Gábor, Elton ACOLATSE, Rudi POŽEG VANCAŠ. Vezetőedző: SIMON Miklós.
ÚFC: BANAI Dávid - Branko PAULJEVIĆ, Daviti KOBOURI, FEHÉR Csanád, TAMÁS Krisztián - Ognjen RADOŠEVIĆ, Georgios ANTZOULAS - SIMON Krisztián, Heinz MÖRSCHEL, CSOBOTH Kevin - George GANEA. Vezetőedző: MÉSZÖLY Géza.

Csere: TAMÁS Krisztián helyett Matija LJUJIĆ a 29., Bitok STEPHEN helyett BOKROS Szilárd, Doru POPADIUC helyett PERNAMBUCO és Elton ACOLATSE helyett Bright EDOMWONYI a 46., JUREK Gábor helyett FARKAS Dániel a 63., SIMON Krisztián helyett Franklin SASERE a 78., GERA Dániel helyett Argyris KAMPETSIS a 82., CSOBOTH Kevin helyett KISS Tamás a 86. percben.
Sárga lap: JUREK Gábor a 44., Heinz MÖRSCHEL az 53., Branko PAULJEVIĆ a 77., Argyris KAMPETSIS 90+1. percben.
Gólszerző: Ognjen RADOŠEVIĆ (0-1) a 17., Bright EDOMWONYI (1-1) az 50., Heinz MÖRSCHEL (1-2) a 73. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Bal oldali beadás után Odyntsov karjáról felpörgött a labda, érkezett Ognjen Radošević és közelről a kapuba fejelt, 0-1

50. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Požeg Vancaš lepasszolta Holdampfnak, aki középre emelte, érkezett Bright Edomwonyi, és a kapuba fejelt. Banai beleért, de nem tudott védeni, 1-1

73. pőerc: Vendég szöglet jobbról, Ljujić beadására Heinz Mörschel robbant be, és a kapu bal oldalába fejelt, 1-2

Edzői értékelések

Simon Miklós: Eseménydús és érzelemdús mérkőzést játszottunk. Együtt éreztem a csapatot a találkozó előtt, ami visszaköszönt a meccsen is.
Amikor azt érzi egy csapat, hogy sokkal jobb helyzeteket alakít ki, és csak a gólra vár, akkor természetesen megfogja a kapott gól. Az első hibánkat kihasználta az Újpest, és már nem az első mérkőzés, amikor bármilyen picit hibázunk, abból gól lesz. Ilyenkor mindig a nyitottabban játszó, és építkező csapatnak válik nehezebbé a dolga. Emellett a kapott gól után azt éreztem, hogy a két nappal ezelőtti mérkőzés hatása is megjött mentális és fizikai értelemben.
A félidőben rendeztük a sorokat, és úgy éreztem, nagyon jó mérkőzést játszottunk.  Visszajöttünk a meccsbe, büszke vagyok rájuk ebben a tekintetben is.
Sikerült megint azt a hibát dobni, ami korábban is jellemző volt, sokadik gólunkat kaptuk pontrúgás után, védekező szöglet után nem vagyunk elég erősek. Az a jó hír, hogy ezen lehet dolgozni, és ki lehet javítani, és nem kell, hogy a bajnokság végéig kísérjen. Amennyiben a mozaikdarabok a helyükre kerülnek, akkor egy nagyon erős és szerethető csapat marad, és eredményes is lesz.
Nagyon apró dolgokon múlik egy gólhelyzet kihasználása. Az ehhez szükséges frissesség ma nem volt meg, de biztos vagyok benne, hogy amint hétvége-hétvége ritmusban játszunk, akkor meglesz a frissesség és önbizalom. Így is nehéz a DVTK ellen játszani, de az első győzelem után megindulhatunk fölfelé.
Nagyon szerettünk volna nyerni. Ezúton is köszönöm a táborunknak, hogy nyomást helyeztek az ellenfélre, minket pedig támogattak azzal, hogy végigszurkolták a mérkőzést. A srácok is érzik, hogy nagyon sokat beletesznek, aminek előbb-utóbb ki kell jönnie.

Mészöly Géza: Minden elismerésem a játékosainké, mert hihetetlen nagy dolgot hajtottak végre. Előre készültünk, hogy alázatosan és óriási odaadással fogják ezt a mérkőzést az elsőtől az utolsó pillanatig lehozni. Bíztunk abban, hogy ez elég lehet egy jó eredményre. Nagyképűség lenne azt mondani, hogy mindenáron a győzelemért érkeztünk.
Mellettünk állt a közönségünk, ők voltak a 12. játékosunk, és a padon is nagyon akarta az egész stáb a sikert. És amikor egy csapatnak van egy kis szerencséje, akkor minden összejön, Úgy érzem, nem volt véletlen a győzelem.
Pontrúgásban erős a DVTK, ezért örvendetes, hogy miután megkaptuk az egyenlítő gólt, akkor mi is pontrúgásból szereztünk újra előnyt. Ez egy nagy dolog egy jó erőkből álló Diósgyőr ellen. A DVTK nagyon jól játszott, sok helyzetet alakítottak ki, gondoljunk csak 0-0-nál Banai nagy védésére, vagy később a többire. Valamennyire tudtuk, és fel is készültünk arra, hogy
5-6 csatárral is támad a DVTK, vissza kellett menni védekezni, mert egyszerűen betolt az ellenfél, és néha 6-7 védővel védekeztünk.
De ki tudtunk jönni ebből, az egyenlítő gól előtt is minőségi labdabirtoklással mutattuk, hogy nem estünk pánikba, amikor egyenlített a DVTK. A beszálló játékosok is hozzátettek a
Ha édesapám látta fentről, akkor biztosan ő is büszke ránk.