Összefoglaló 2024. január 6., szombat

DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC 78-45

2024 első mérkőzését az E.ON ELTE BEAC csapata ellen játszotta a DVTK HUN-Therm. Völgyi Péter együttese végig magabiztosan kézben tartotta a találkozót, és helyenként nagyszerű játékkal esélyeshez méltóan nyerte meg az új esztendő első összecsapását (78-45).

DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC 78-45


Nagyszerűen kezdtük a találkozót, az első támadás mindjárt egy Tadić-közelivel ért véget. A következő akciókat Charles fejezte be, a fővárosiaknál pedig Tóth Franka kezdett két duplával (7-4). A szurkolók biztatása közepette Milica Jovanović is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Kaila és Nina terhelték meg tripláikkal a BEAC gyűrűjét (15-4). A fekete mezesek percekig tartó gólcsöndjének Angyal Barbara vetett véget, majd egy csont nélküli hárompontossal tízen belülre hozta csapatát, de nem sokáig mert Monika Grigalauskytė mindkét büntetőjét bedobta (20-9). A negyed utolsó három perce nem igazán hozott szép játékot, a piros-fehérek egy-két könnyűnek tűnő dobást is elvétettek, de ezzel nem tudott élni a vendégcsapat (23-11).

A Rékák góljaival kezdődött a második játékrész, a látogatóknál Milkovics, a mieinknél Lelik célzott pontosan, majd a 13. perc végén Tadić brusztolt be egy palánk alólit. A következő minutában Charles duplájára Milkovics reagált egy hármassal (29-16). A negyed közepén kinyílt a gólzsák, Nina bátor betörése élményszámba ment, ahogy nem sokkal később Jovanovićé sem volt csúnya (35-18). A szünethez közelítve igazán élvezetes játék alakult ki, mindkét oldalon szép megoldásokat mutattak be a játékosok. A diósgyőriek közül ebben a periódusban Lelik volt leginkább dicsérhető, hiszen nemcsak a gólszerzést vállalta magára, hanem a dudaszó előtti pillanatokban remek assziszttal kínálta meg litván magasemberünket (42-23).

A fordulás után Angyalnak tíz másodperc sem kellett egy sikeres betöréshez, a DVTK távoli kísérletei nem estek be. Morgan közelije jelentette a folytatást, a 22. perc végén aztán Charles hárompontosa már célba ért, és a következő hazai akciót szintén ő fejezte be a festékből, így lett „közte húsz” (47-27). A 24. percben ritkán látható jelenet csalt mosolyt az arcokra, ugyanis Angyal Barbi a szintén fekete felsőt viselő Völgyi Pétert szerette volna megjátszani, aki nem volt partner ebben. Aho Nina könnyű kosaraival mentünk kétszer egymás után is húsz pont fölé, majd Charles ziccere után már nem is maradt el a BEAC-timeout (57-33). Az időkérést követően ismét Nina gyűjtögette a pontokat a büntetővonalról, mind a négyet bedobta, meg is kapta a pihenőt vezetőedzőjétől. A negyed utolsó percében Tenyér Zsófi szép labdaszerzése, illetve Vég-Dudás Anna ritkán látható horogdobása váltott ki nagyobb ovációt a nézőtéren (68-33).

Morgan nyitotta meg a záró játékrészt egy hárompontossal, majd a vendégek amerikai légósa egy büntetőt is bedobott. Nálunk ekkor már a fiatalok kaptak főszerepet, olyannyira, hogy Fárbás Eliza is pályára lépett élete első NB I-es mérkőzésén. Az újbudai csapatban Kolby Morgan nagyon elkapta a fonalat, újabb öt egységet tett hozzá, így ebben a negyedben ők vezettek, mégis a vendégek kértek időt (71-41). A negyed derekán Tenyér Zsófi vétette magát észre egy csodálatos hármassal, majd Orosz Zsófi és Tyra gólváltását láthatták a szurkolók, és Ozola is betalált (76-45). A diósgyőriek időkérése után három perc maradt a mérkőzésből, a tét az volt, sikerül-e mind a négy negyedet megnyernünk, amihez Fárbás Eliza kettesével kerültünk közelebb. Bár volt lehetőségünk még a pontszerzésre, a záró negyedet végül megnyerte a végig becsülettel küzdő ellenfelünk, de a mérkőzést magabiztosan hoztuk az új esztendő első megmérettetésén (78-45).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 10. forduló

DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE BEAC 78-45 (23-11, 19-12, 20-10, 10-12)

Miskolc, DVTK Aréna, 1000 néző. Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Rácz Zsolt, Gruber Nikolett.
DVTK: Aho T. 5/3, Aho N. 13, Charles 21/6, Jovanović 4, Tadić 6. Csere: Lelik 10, Toman 3/3, Grigalauskytė 7, Tenyér 5/3, Vég-Dudás 2, Fárbás 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
BEAC: K. Morgan 12/3, Angyal B. 9/3, Katona 1, Pavić 2, Tóth F. 4. Csere: Ozola 4, Zsámár, Orosz 2, Milkovics 7/3, Juhász 4, Drahos. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Nagyon sok feladatot tűztem ki ma a csapat elé, fel kellett vennünk újra a ritmust, nagyon régen játszottunk mérkőzést – a heti két-három mérkőzéses ritmus után nagyon fura volt 16 nap szünet után pályára lépni. Támadásban és védekezésben is próbáltunk ebben az öt napban az edzéseken gyakorolni, ezeket részben sikerült is megoldani. Kívülről nagyon rosszul dobtunk, de az ellenfelünk is, ezt ma is támadólepattanókkal tudtuk ellensúlyozni. Ahhoz képest, hogy milyen hosszú szünetünk volt, nem játszottunk rosszul. Két nagyon fontos Euroliga-mérkőzés vár ránk a következő tíz napban, illetve a Sopron ellen egy hazai bajnoki – mindhárom meccs rettenetesen fontos lesz, ezért remélem, hogy ennél csak jobban fogunk tudni játszani.

Mészárosné Kovács Andrea: Nem az a probléma, hogy kikaptunk, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de én nagyon szégyellem magam, hogy semmi ellenállást nem tudtunk tanúsítani még pillanatokra sem. Én maximálisan csalódott vagyok, nehezen tudok mit mondani most.

Kaila Charles: Szerintem jó mérkőzést játszottunk, különösen azt figyelembe véve, hogy milyen hosszú szünet előzte meg ezt a mérkőzést. A védekezésünk ma is jól működött, kifizetődött a munka, amit edzéseken ebbe fektettünk a mérkőzés előtt. A játékunk egyben van, vannak még elemek, amiket lehet csiszolni, de összességében jól állunk. Megyünk tovább, készülünk az előttünk álló mérkőzésekre, és igyekszünk még keményebbé tenni a védekezésünket, mert ha az jól működik, akkor már van egy tartása a játékunknak.

Juhász Angéla: Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés lesz, számítottunk is erre, készültünk is a Diósgyőrből, de sajnos nem tudtunk megvalósítani mindent, amit az edzőnk kért. Fejben nem teljesen voltunk itt, péntekig van időnk összeszedni magunkat, és a TFSE ellen bebizonyítani, hogy bennünk van a tudás.