Összefoglaló 1992. június 28., vasárnap

BKV - DVTK 0-1 (0-0)

A Diósgyőr kettős győzelemmel megőrizte élvonalbeli tagságát, miután Vitelki Zoltán találatával Budapesten is győzött a BKV elleni osztályozón.

BKV - DVTK 0-1 (0-0)


Osztályozó az NB I.-ért, 2. mérkőzés

BKV Előre - Diósgyőri FC 0-1 (0-0) 

Budapest, Sport utca, 4000 néző. Játékvezettő: Bay (Szabó J, Horváth O.). 
BKV Előre: Sárközi Lajos - Krecska János, Horváth Miklós, Szemere Zoltán, Szántó Ferenc, Varga László, Hódosi Henrik, Valentyn Strizhakov, Szeitl Attila - Kovács László, Batári Csaba. Edző: Gergely Károly. 
DFC: Knotz László - Dancs Attila, Leskó Zoltán, Szabó Zsolt - Volodymyr Parkhomenko - Bém Gábor, Molnár István, Ioan Petcu, Kiser László - Sergey Svistun, Váczi Béla. Edző: Tornyi Barnabás. 

Csere: Szeitl Attila helyett Galambos Attila a 36., Váczi Béla helyett Vitelki Zoltán a 46., Valentyn Strizhakov helyett Frick László a 67., Sergey Svistun helyett Budai Tibor a 86. percben. 
Sárga lap: Szemere Zoltán a 38., Sergey Svistun az 59., Molnár István a 78., Vitelki Zoltán a 81., Varga László a 83. percben.
Gólszerző: Vitelki Zoltán a 81. percben. 

A Diósgyőr kettős győzelemmel megőrizte élvonalbeli tagságát

Kulcspillanat

81. perc: Szvisztun jó labdát adott a középen futó Petcunak. A hazai védelem mintha leshelyzetet gyanítva, kissé leállt volna, Petcu a balról befelé robogó Vitelki elé tálalt, aki 12 m-ről, senkitől sem zavartatva óriási bombát zúdított a kapuba. 

Edzői értékelés

Gergely Károly: - Gratulálok a diósgyőri csapatnak, mert továbbra is NB I.-es lesz! Mi, sajnos sérültjeinket nem tudtuk megfelelően pótolni, és ez döntőnek bizonyult. A játékosok túlságosan tartottak az ellenféltől, ezért voltak visszafogottabbak. Kértem a fiúktól a szünetben, hogy bátrabban, gólra törőbben játsszanak. Sajnos csak ennyire tellett. Búcsúzóul sok sikert kívánok volt csapatomnak!

Tornyi Barnabás: - Nem semmi, amin az idén Diósgyőr labdarúgása keresztül ment, és ebből ilyen küzdelem árán végül is ki tudtunk kecmeregni. Sok boldog ember van jelenleg Diósgyőrben!