Összefoglaló 2023. december 17., vasárnap

DVTK HUN-Therm - TARR KSC Szekszárd 72-64

A naptári év utolsó bajnoki fordulójában a DVTK HUN-Therm a TARR KSC Szekszárd együttesét fogadta. Völgyi Péter csapata a szorosabb első negyedet követően a másodikban húzott el ellenfelétől, és kényelmes előnnyel vonult a szünetre. A második félidőben sokáig nyugodt mederben zajlott a találkozó, de a híresen jól küzdő Szekszárd szorossá tudta tenni a hajrát, végül azonban a DVTK HUN-Therm rutinjának is köszönhetően megérdemelten nyerte meg az összecsapást (72-64).

DVTK HUN-Therm - TARR KSC Szekszárd 72-64


A Szekszárd ellen Darcee Garbin kapott pihenőt az idegenlégiósaink közül. Centergólokkal indult a mérkőzés, nálunk Ana Tadić, a vendégeknél Monroe talált be, majd francia csapattársához hasonlóan Kaila Charles is a büntetővonalról célzott jól. Stanacev 2+1-esével a 3. percben egy rövid időre átvette a vezetést a Szekszárd, de Aho nina egy szép hárompontossal újra előnyhöz juttatta a piros-fehéreket (7-5). Tyra valószínűleg megirigyelte nővérétől a távoli dobást, így ő is bevágott egy triplát, erre a volt diósgyőri Horváth Betti válaszolt egy közelivel. Magas fordulatszámon pörögtek a csapatok, állandósult a négy pontos hazai vezetés (15-11). A negyed utolsó perceiben több hiba is becsúszott, egy elrontott támadásunkat a szerb Stanacev büntette meg egy labdalopással, és az ebből dobott ziccerrel (15-13).

Jól kezdtük a második negyedet, hiszen mindjárt Lelik Réka játszotta magát tisztára egy szép csellel, és ebből aztán remek hárompontost dobott, majd Toman jött egy 2+1-es kombinációval, és Jovanović is könnyű kosarat szerzett. Ezzel szemben Djokics Zseljko gárdája mindössze két pontot tudott felmutatni két perc alatt, ezért rövid időn belül kétszer is időkéréshez folyamodott a tolnaiak mestere (23-15). Ezzel az eszközzel sem sikerült kizökkenteni a csapatunkat, ugyanis egy formás akció végén Charles ért el egy duplát, majd Lelik szórt egy újabb hármast, igaz, a másik oldalon Horváth rövid időn belül kétszer is távolról vette be a gyűrűnket. Tadić és Monroe gólváltása után a DVTK kért időt (31-23). Monroe büntetőpontja után kicsit befagyott az eredményjelző, amit Nina sarokból elengedett laza hármasa olvasztott fel. Nem sokkal később 10-esünk nagyszerű gólpasszt is kiosztott Tadićnak, a vendégeknél Monroe villant (37-26). Az első félidő hajrájában még egy szemet gyönyörkedtető diósgyőri támadás érdemel említést, amelyet a lendületes Charles fejezett be, a szünetben kényelmes hazai előnyt mutatott a tábla (39-27).

Tenyér Zsófi kezdett a második félidőben, amelyben az első találatot Monroe jegyezte, Aho Nina reagált rá két büntetővel. A következő akcióból Tenyér szép közelivel iratkozott fel a pontszerzők közé, majd Nina hintett egy hárompontost, időt is kértek a kék mezesek, mert egyre nyílt az olló (46-29). A timeout jót tett ellenfelünknek, a nemrégiben igazolt amerikai Westbeld és Horváth vezérletével kicsit faragni tudtak a hátrányukból, ebben a periódusban mi csak Milica Jovanović hármasának tapsolhattunk (49-38). Lelik pincérdobásból szerzett könnyű kosara adott lendületet a DVTK-nak, ráadásul a következő akció végén Réka hárompontos kísérlete is beszédült, ezzel úgy tűnt, túl is jutottunk a hullámvölgyön (54-38). A szekszárdi időkérést követően Westbeld két duplája jelentette a folytatást, ezért jól jött Nina középtávolija. A negyed végén még a harmadik triplájával Horváth szomorította egykori drukkereit, Tadić válaszul jól büntetőzött, más találat már nem született (58-45).

A 31. percben Jovanović és Horváth gólváltását láthatták a szurkolók, majd a vendégek motorja egy újabb távolival tíz pontra hozta fel csapatát. Charles és Monroe duplái után sem változott a helyzet, nem úgy Westbeld kosara után, tízen belülre jött fel a Szekszárd (62-54). Csapatunk legjobbja, Aho Nina büntetőire Wesbeld válaszolt egy 2+1-essel, majd Boros fokozta az izgalmakat egy középtávolival (64-59). Nagyon kellett Charles kettese, és amikor Grigalauskytė is bedobta mindkét büntetőjét, eldőlt a meccs (68-59). A maradék másfél percben még néhány büntetőt láthatott a közönség, a meccset Monroe duplája zárta le, megérdemelten nyert a DVTK HUN-Therm (72-64).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 9. forduló

DVTK HUN-Therm - TARR KSC Szekszárd 72-64 (15-13, 24-14, 15-13, 14-19)

Miskolc, DVTK Aréna, 1400 néző. Játékvezetők: Nagy Viktor, Pozsonyi László, Balog György.
DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 16/9, Charles 11, Jovanović 9/3, Tadić 10. Csere: Lelik 14/9, Toman 5, Grigalauskytė 2, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Szekszárd: Horváth 19/12, Stanacev 5, Boros 5, Szűcs, Monroe 19. Csere: Mányoky, Westbeld 16/3, Miklós, Krnjics, Holcz. Vezetőedző: Djokics Zseljko.
Kipontozódott: Mányoky a 36. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Köszönöm szépen a szurkolóinknak a mai támogatást is, a tizedik mérkőzésünket játszottuk négy és fél héten belül, és ahogy megyünk előre, egyre inkább érződnek azok a jelek a pályán, hogy fáradunk: eladunk több labdát, nem esnek be a dobások. Ezekben a pillanatokban mindig kell a bíztatás, ma is nagyon kellett. Úgy gondoltam, a harmadik negyedben el tudjuk dönteni a találkozót, de ez nem így lett, mert a Szekszárd nagyot küzdött, ettől függetlenül végig sikerült irányítanunk az összecsapást. Nagyon örülök, hogy a magyar bajnokságban az első kör után nincs vereségünk, bízom benne, hogy maradt még a nagyon fontos szerdai Euroliga-mérkőzésre is tartalékunk, és meg tudjuk nyerni azt a mérkőzést is.

Zseljko Djokics: Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek nem csak a mai győzelemhez, de a bajnokságban és az Euroligában mutatott teljesítményükhöz is. Igazi csapatként játszanak, ezt pedig én mindig is szerettem látni. Ez a menetelés ad neki hétről hétre önbizalmat, ma is nagyon magas százalékkal dobtak kintről és a festékből is. Ennek ellenére mégis úgy érzem, saját magunkat vertük meg, még úgy is, hogy a DVTK jól játszott. A második negyedben buktuk el a meccset, ott azért is kértem egymás után kétszer is időt, hirtelen teljes tanácstalanság lett úrrá a csapaton. Kár, hogy egy ilyen fontos meccsen ez megtörtént, mert szeretném, ha igazi csapatként, precízen tudnánk játszani. Gratulálok a szurkolóknak is, remélem, hogy a következő meccseken szervezettebben tudunk játszani.

Aho Nina: Nagyon örülök a mai győzelemnek, egy nagyon értékes siker ez, fájt azért hosszabbításban kikapni Zaragozában. Fontos, hogy az ilyen meccsek után meg tudjuk mutatni a karakterünket és fel tudunk állni, és úgy tudunk kijönni az öltözőből, ahogy ma megtettük. Kemény mérkőzésre számítottunk, kemény mérkőzést is játszottunk, ennek ellenére azon még kell dolgoznunk, hogy fókuszáltak tudjunk maradni, a második félidőben többször is kiengedtünk, főleg védekezésben. Ettől függetlenül gratulálok a lányoknak, örülünk ennek a győzelemnek.

Horváth Bernadett: Úgy gondolom, hogy kontrolláltan kezdtünk a mérkőzést, viszont a második negyedben azok a taktikai dolgok, amiket megbeszéltünk, nem jól sültek el. A második negyedben igyekeztünk ezen változtatni, felvenni a Diósgyőr ritmusát. Úgy gondolom, ez sikerült is, de az olyan pillanatokban, amikor közel érhettünk volna hozzájuk, akkor nem jöttek a pontok. Nagyon sajnálom, úgy jöttünk ide, hogy győzni szeretnénk, dolgozunk tovább és indulunk majd hamarosan az Európa Kupa mérkőzés visszavágójára.