- „A stabil középmezőnybeli tagságot célozhatjuk meg" – nyilatkoztad a szezon előtti sajtótájékoztatón. Változott-e bármit a csapat célja az első négy fordulót követően?
- Sportigazgatóként az a feladatom, hogy olyan célokat tűzzek ki a csapat elé, amik egyben reálisak és motiválóak. Az idei Extraliga szezon keretét mondhatni már a NB I-es bajnokság utolsó fordulójának másnapján elkezdtük kialakítani, hisz tudtuk, újonc csapatként óriási kihívás lesz számunkra az élvonal jelentette elvárás. Azt gondolom a nyári felkészülésre sikerült az igazolási terveinket megvalósítani és olyan keretet kialakítani, ami alkalmas arra, hogy az általunk korábban megfogalmazott követelményeknek eleget tegyen. A kialakult összhang Vita Orlić szezon elején történt távozásával kicsit felborult, de igyekeztünk a helyes mederben tartani a lányokat. A Vita távozásával keletkezett űrt amint megfelelő játékost találunk, igyekszünk pótolni.
 Előzetesen azt gondoltuk, hogy a nyári tizenegy hetes közös munka, illetve az edzőmérkőzések nyújtotta produktum bizakodásra ad majd okot, azonban a sorsolás szeszélye folytán rögtön a bajnokság elején olyan csapatokkal szemben léptünk pályára, ahol csak egy-két szett erejéig tudtunk kiemelkedően teljesíteni. Bár a Vasas elleni hétközi kupamérkőzésen a végsőkig kiélezett párharcot tudtunk megnyerni, ezt sajnos a soron következő UTE elleni találkozónk bánta, ahol egy számunkra fontos találkozón a rosszabbik arcát mutatta a csapat és nem valósította meg azt az elvárást, amit egyértelműen megfogalmaztunk a számukra. Szerettünk volna nagyot álmodni, ám sajnos újra megtapasztaltuk, hogy óriási a különbség az Extraliga és az NB I.-es bajnokság között, így az kell legyen a reális célunk a szezon végén, hogy a DVTK Ongropack jövőre is a legmagasabb osztályban szerepeljen, ám ehhez minden szinten rá kell pakolni még egy lapáttal.


- A nyáron sikerült a csapat magyar magját együtt tartani, akikhez jó páran csatlakoztak még honi és külföldi bajnokságokból. Mentálisan mennyire viseli meg a lányokat, hogy egy sikeres év után egyelőre nem jönnek az eredmények?
- Szemmel láthatóan bántja a játékosokat és a szakmai stábot is az eredménytelenség. Egy rendkívül hosszú felkészülést csinált végig a csapat és csalódott mindenki, hogy egyelőre nem úgy sikerültek a mérkőzések, ahogy azt remélték, ám azt látni kell, hogy a röplabda egy olyan sportág, ahol csak akkor lehetsz sikeres, ha tökéletes összhangban és szimbiózisban vagy a társaiddal. Az egyes figurák és a játékosok közötti kapcsolatok finomhangolása egy hosszú folyamat, ami - mint kiderült - nálunk még nem zárult le. Más sportágakat el tud dönteni egy-egy nagyszerű egyéni teljesítmény vagy emlékezetes villanás, a röplabdában csak csapatként és együttműködve lehetsz sikeres. Vannak olyan momentumok és a játéknak olyan szakaszai, ahol látszik, jelentős potenciál van a csapatban – gondoljunk csak a címvédő Vasas Óbuda elleni hazai találkozó második szettjére, ahol csak a kétszeri időkérés mentette meg ellenfelünket a szettveszteségtől. Apró momentumok ezek, ám ezekre a részsikerekre tudunk építkezni.


- Hogyan lehet kirántani a csapat szekerét a gödörből?
- Ez csak is közösen sikerülhet! Igyekszünk mindent megtenni az eredményes szereplésért és még időben felrázni a csapatot. A feltételekre úgy gondolom nem lehet panasza senkinek, hiszen minden körülmény adott a csapat körül a tökéletes munkavégzéshez. A mentális felkészítésre igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni, személyesen ültünk le beszélni egyénileg a játékosokkal, a stáb tagjaival és csapatként is volt beszélgetésünk, valamint sportpszichológus is foglalkozott a keret minden tagjával. Kíváncsiak voltunk, hogy ők maguk hogyan látják az elmúlt hetek sikertelenségét, hiszen szeretnénk közösen megoldani a problémát. Hatványozottan igaz most a DVTK azon jelmondata, hogy „Együtt vagyunk, győzni fogunk!”, hiszen csak együtt fogunk tudni elindulni a siker útján. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, minden körülmények között a maximumot nyújtani a kialakult helyzetben, és már a hétvégi mérkőzés során is sokkal nagyobb tűzzel és elszántsággal kell képviselnie a DVTK címeres mezt.

A DVTK Ongropack röplabda csapata következő mérkőzését szombaton este 19 órakor játssza a tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Swietelsky-Békéscsaba ellen a DVTK Arénában. A mérkőzésről minden információ ide kattintva megtalálható.