Összefoglaló 2023. november 8., szerda

DVTK - ÓAM-Ózdi KC 28-23 (12-13)

A Kézilabda Magyar Kupa II. fordulójában ismét egy NB I/B-s csapat érkezett a Diósgyőr otthonába. A vendégek négy góllal is elléptek az első félidőben, ám a piros-fehérek ismét fordítani tudtak, és egy végletekig kiélezett meccsen megszerezték a továbbjutást a fantasztikus hangulatot teremtő hazai közönség előtt. Ezzel a DVTK idén is továbbjutott a sorozat III. fordulójába és őrzi veretlenségét a Generali Arénában.

DVTK - ÓAM-Ózdi KC 28-23 (12-13)


Az előző kupaidényhez hasonlóan ezúttal is NB I/B-s csapatot fogadott a Diósgyőr második találkozóján a Magyar Kupában. Ezúttal azonban az Ózdi KC érkezett a sorozat II. fordulójában, immáron a Generali Arénába. A találkozót mindkét csapat sok hibával kezdte. Az első gólig egészen az 5. percig kellett várni, ami után folytatódott a kiegyenlített játék az első piros-fehér kiállításig, amit kihasználva az Ózd három góllal is el tudott lépni a 13. percre (3-6). Ezt azonnal diósgyőri időkérés követte, azonban Molnár Andrásék nem tudtak közelebb zárkózni, sőt a 25. percben már négy góllal vezettek a vendégek (6-10). A félidő hajrája viszont a diósgyőrieknek sikerült jobban, még egy újabb két perces kiállítás ellenére is, és habár egyenlíteni is tudtak, végül a piros-kékek vonulhattak egy gólos előnnyel a szünetre 12-13 arányban.

 

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan sokáig gól nélkül indult, ám a 39. percre fél órával a legutóbbi vezetéséhez képest újra a DVTK ragadta magához az előnyt (16-15), amit vendég időkérés követett. Az Ózd ezt követően hiába igyekezett visszaszerezni az irányítást, a DVTK tudta növelni az előnyét (20-17). A 49. percre azonban megtalálta a korábbi játékát az NB I/B-s csapat és egyenlített egy jó periódust kihasználva (20-20). A végjátékban az 58. percig fej-fej mellett haladt a két gárda (23-23), ám egy diósgyőri gól és egy kapusbravúr után kettő góllal is el tudtak lépni a hazaiak. 1:12-vel a vége előtt már az időkérés sem segített az ózdiaknak, akiknek három gólra lett volna szükségük a továbbjutáshoz, így kockáztatva a kapust lehozva támadtak, amiből több gólt is kaptak, így kialakítva a 28-23-as végeredményt.

 

A DVTK az újabb bravúros győzelmével idén is bejutott a Magyar Kupa III. fordulójába és összességében a harmadik NB I/B-s csapatot győzte le két év alatt a négy tétmérkőzéséből. A találkozón Torma Antal fantasztikus, 49! százalékos hatékonysággal védett, 45 lövésből 22-t hárítva. A DVTK-ból Gulácsi Bálint nyolcszor vette be az ellenfél kapuját, míg Kohlrusz Levente ötször, Szepesi István és Gubó Alex pedig 3-3-szor volt eredményes.

 

Férfi kézilabda Magyar Kupa, II. forduló

DVTK 28-23 ÓAM-Ózdi KC

Miskolc, Generali Aréna - 500 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

 

Molnár András vezetőedző: Az első félidőben katasztrofális volt a helyzetkihasználásunk, ami meg is mutatkozott a szerzett gólok számán. Ugyan kidolgoztuk a helyzeteinket, de ilyen rossz mutatóval még egyetlen mérkőzésen sem játszottunk. A második félidőre ez változott. Kellett az, hogy a srácok feje kitisztuljon. Az első félidőben nem volt meg az a plusz motiváció, ami eddig mindig jellemzett minket, de időben tértünk észhez. A mérkőzés végeredménye viszont nem tükrözi a játék képét. Büszkék lehetünk arra, hogy továbbjutottunka a kupába és a szurkolótáborunkra is, akik ezúttal is kiváló hangulatot teremtettek az arénában.

A DVTK a következő, harmadik fordulóba már NB I-es ellenfelet is kaphat, ahol a tét a legjobb 16 közé kerülés lesz.