A DVTK a Magyar Kupában

A Diósgyőr a tavalyi bajnoki rivális Mezőkövesdi KC csapata ellen kezdett az idei sorozat I. fordulójában hazai pályán. A fordulatos mérkőzésen a matyók hat góllal is vezettek az első félidőben, ám Molnár Andrásék fordítani tudtak és egy kiélezett végjátékban végül 32-32-es döntetlennel alacsonyabb osztályban játszó együttesként továbbjutottak.

A piros-fehéreket tavaly a szintén NB I/B-s Kecskemét II. fordulós legyőzése után az idén már a legmagasabb osztályban játszó PLER Budapest állította meg szoros találkozón. Így Molnár Andrásék 2-1-es mérleggel rendelkeznek a sorozatot tekintve, ahol csak magasabb osztálybéli ellenfelek ellen léptek eddig pályára.

Várakozások

Molnár András (vezetőedző): Nagy várakozással tekintünk a találkozó elé. Hétvégén nem játszottunk, ami jól jött nekünk. Egy újabb erőfelmérő lesz egy magasabb osztálybéli csapat ellen. Nem titkolt célunk, hogy megszerezzük továbbjutást. Tavaly egy NB I/B-s csapatot sikerült búcsúztatnunk a kupából, most szeretnénk kettőt. Ettől függetlenül tiszteljük az Ózdot és a múltját, de szeretnénk továbbjutni. A múlthéten sajnos sok betegség volt a csapatban, de bízom benne, hogy mindenki vissza tud térni a kupameccsre. Nyílt komoly küzdelem lesz a két csapat között, mindenki a maximumra fog törekedni, amiből egy nagyon jó mérkőzés kerekedhet ki. A szurkolóink mindig hatalmas erőt és plusz motivációt adnak nekünk, akiket ezúttal is várunk az arénába.

Ménfői Attila (játékos):Az előző két évemet Ózdin töltöttem, és szerintem mindenkiben van egy nagyobb drukk, amikor a volt csapata és csapattársai ellen léphet pályára, ilyenkor sokkal jobban ég bennem is a bizonyítási vágy. Az öltözőben az egész szezonra jellemzően most is nagyszerű a hangulat, mindenki szeretne továbbjutni és bizonyítani. A bajnokság mellett a kupában is szeretnénk minél messzebb jutni, és akár egy NB I-es ellenfél ellen pályára lépni. Óriási fegyvertény, hogy a Kövesd ellen hat gólos hátrányból tudtunk fordítani, ami mindig erőt fog adnia a csapatnak és bizonyítja, hogy vert állásból is képesek vagyunk visszajönni. Az Ózd ellen hasonlóan parázs mérkőzésre számítok, ugyan nem állnak jól az NB I/B-ben de ismerve őket, biztos, hogy motiváltan fognak érkezni. A kulcs ezen a találkozón is az lesz, hogy csapatként együtt tudjunk maradni mind védekezésben és tamásosban egyaránt. A szurkolók óriási támogatást nyújtanak számunkra. Több helyen is játszottam már korábban és bátran mondhatom, hogy ritka az ilyen fajta támogatás a részükről, amikor a mérkőzés szakaszától és állásától függetlenül mindig mögöttünk állnak, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Ellenfél

Az ÓAM-Ózdi KC a II. fordulóban csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez. A piros-kékek az NB I/B-s bajnokságban eddig kilencszer léptek pályára és még nem tudtak pontot szerezni, így a 16. helyen állnak 219 dobott és 285 kapott góllal.

Férfi Kézilabda Magyar Kupa, II. forduló

2023 november 8., szerda (Miskolc, Generali Aréna)

19:00 DVTK - ÓAM-Ózdi KC

Helyszín

A MÉRKŐZÉS MEGTEKINTÉSE INGYENES