Összefoglaló 2023. november 2., csütörtök

Bokros Szilárd: Igyekeztem egyszerű megoldásokat választani

Gólpasszal vette ki a részét a DVTK sikeréből Bokros Szilárd Siófokon a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában. A találkozót követően vele beszélgettünk.

Bokros Szilárd: Igyekeztem egyszerű megoldásokat választani


A DVTK 3-1-es győzelemmel jutott tovább a Merkantil Bank Ligában szereplő Siófok ellen.

- Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Siófokon - elevenítette fel Bokros Szilárd. - És az is közismert, hogy a kupamérkőzések szépsége éppen abban rejlik, hogy akár egy élvonalbeli csapat is meg tud szenvedni egy alacsonyabb osztályú ellenféllel. Éppen ezért igyekeztünk minél hamarabb lezárni a találkozót, és jól jött, hogy a szünet előtt megszereztük a második gólt. A fordulás után nem sokkal a hazaiak egy beadásszerű lövésből visszajöttek a mérkőzésbe, és emiatt kissé nehézzé vált a folytatás. Végül a csereként beálló Bényei Ágoston szép gólt lőtt, és ezzel rendeztük le végleg a továbbjutás kérdését.

Bokros Szilárd a 23 éve ellenére már rutinos labdarúgó, aki 10 NB I.-es és 86 NB II.-es bajnokin lépett pályára. Így számára ismerősek lehettek a siófoki körülmények is, ahogy csákvári labdarúgóként is pályára lépett.

- Minden mérkőzésre úgy készülök, hogy játszani fogok, és arra koncentrálok, hogy jól kell játszani, és nyerni kell - mondta a bal oldali védő. - Nem arra figyeltem, hogy már játszottam Siófokon, hanem arra, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam.

Az első félidő 45 percében - mint utóbb kiderült, közvetlenül a lefújás előtt - Bokros Szilárd gólpasszt adott Bright Edomwonyinak.

- Régen játszottam, ezért igyekeztem egyszerű megoldásokat választani, és szerencsére tudtam adni egy gólpasszt. A találatban hatalmas érdeme van Brightnak, aki rendkívül jó érzékkel vette át a labdát a 16-oson belül, majd gyönyörűen rúgta azt be a kapuba - idézte fel a második diósgyőri gólt.

Az első félidőben a DVTK támadott, míg a siófokiak minden energiáját felemésztette a védekezés, a szépítő gólt követően azonban kintebb merészkedtek, így megnőtt Bokros Szilárd védekező feladatának a mennyisége is.

- Ahogy mondtam, igyekeztünk lezárni a mérkőzést, de 2-1-nél nem lehetett fejetlenül menni előre, hanem a biztonságra is figyelni kellett - folytatta.

A kupafordulót követően szombaton Felcsúton játszik az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Bokros Szilárd 2011-től tíz éven keresztül tartozott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kötelékébe.

- Ellenfélként még soha nem játszottam a Puskás Akadémia ellen, ebből a szempontból biztosan különleges mérkőzés lesz. De próbálok úgy készülni, mintha bármelyik másik csapat ellen játszanánk. Szeretném Felcsúton is megmutatni, hogy jó játékos vagyok, megérdemlem a játéklehetőséget. És mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot - zárta Bokros Szilárd.