Balázs Zea az U15-ös mezőnyhöz képest is fiatalon léphet majd szőnyegre első világversenyén az 50 kilogrammosok erős mezőnyében Kaposváron, akinek a felkészülése edzője szerint kiválóan sikerült.

- Zea utolsó éves diák korcsoportosként vívta ki az indulási jogot a serdülők Európa-bajnokságára, szóval még nagyon fiatal lesz ebben a korosztályban - kezdte Juhász Sándor, Zea edzője. - A felkészülése jól sikerült, már csak azért is mert nagyon sokat edzett a nővérével, Édával. A két hetes válogatott edzőtábor előtt két hétig mi is végeztünk extra erősítő edzéseket itthon, így mondhatom, hogy Zea maximálisan fel van készülve az Eb-re. A sorsoláson is sok fog múlni, visszatértek a mezőnybe az orosz és fehérorosz versenyzők is, szóval mindenki itt lesz Európából, aki számít.

Diósgyőri birkózónkat nem csak a verseny miliője motiválhatja majd, hanem testvére is, így edzője szerint ezzel semmiképpen sem lesz probléma.

- Nagyon motiváltnak látom, már csak a nővére végett is. Ő is nagyon szeretne bizonyítani és abban biztos vagyok, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy jól szereplejen élete első világversenyén ilyen fiatalon - zárta Juhász Sándor.

Balázs Zea a csütörtöki nyitónapon lép majd szőnyegre a délelőtti programban az 50 kg-osok küzdelmében, ami után, ha minden jól sikerül másnap is szurkolhatunk majd neki. A kontinensviadalt a nemzetközi szövetség (UWW) hivatalos csatornáin lehet majd élőben követni, IDE vagy IDE kattintva.

U15-ös Birkózó Európa-bajnokság - Kaposvár

Leány 50 kg - Balázs Zea

Csütörtök: kvalifikációs körök és elődöntők

Péntek: vigaszági küzdelmek és döntők