A korosztály számára az év első válogatóversenyét a Kaposvár Körcsarnokban rendezték, ahol a népes hazai mezőnyt ukrán, osztrák, szerb, horvát, szlovák és román serdülőkorú versenyzők egészítették ki.

A kötöttfogásúak 57 kg-os mezőnyében Tóth Zoltán magabiztosan kezdett, kétszer is négy perc alatt továbbjutva ellenfelein hamar az elődöntőben találta magát. A fináléba kerülésért zajló csatában versenyzők folytatva kiváló formáját megszerezte harmadik győzelmét is, ám a döntőben végül ezüstérmet szerzett dorogi ellenfele ellen. A 41 kg-osoknál Rácz János Dániel az ötödik helyen zárt.

A női mezőnyben Balázs Zeáért szurkolhattunk az 52 kg-osok súlycsoportjában, aki győzelemmel kezdett, ám az elődöntőben szoros csatában nem bírt román ellenfelével, így következhetett a vigaszági bronzmérkőzés. A dobogóért zajló csatában birkózónk újabb győzelmet tudott aratni, így bronzérmet akaszthattak a nyakába az eredményhirdetésen.

A szabadfogásúak fiú küzdelmében Tóth Zoltán és Rácz János Dániel is egyaránt az ötödik helyen zárt súlycsoportjában.

U15-ös Szabadfogású, Kötöttfogású és Női Birkózó Válogatóverseny - Kaposvár

Kötöttfogás

41 kg 5. hely Rácz János Dániel

57 kg 2. hely Tóth Zoltán

Szabadfogás

41 kg 5. hely Rácz János Dániel

57 kg 5. hely Tóth Zoltán

Női

52 kg 3. hely Balázs Zea

A képen (balról-jobbra): Tóth Zoltán, Rácz János Dániel, Daróczi Márk, Lakatos Gizella, Balázs Zea (versenyzők) és Lakatos Győző, Juhász Sándor (edzők).