A Pénzügyőr SE visszalépését követően helybetöltő nélkül, a tavalyi NB I. Keleti csoportjában elért másodi helye révén a DVTK elsőszámú asztalitenisz csapat újra a legmagasabb osztályban játszhat szeptembertől.

Az elmúlt hetekben két új, BL csoportkörös játékos érkezett a diósgyőriekhez Sebastian Loso és György Szilárd személyében, akik a tavalyi évben is piros-fehér színekben versenyző Krebs Levente és Kővári Balázs oldalán küzdhetnek majd a legfelső osztályban.

- Jókat igazultunk, és két jó játékosunk is nálunk maradt - kezdte András Miklós szakosztályvezető. - Úgy gondolom, hogy a DVTK az Extraligába való, és kell egy erős ping-pong szakosztály is Diósgyőrbe. Mindemellett Krebs Levente is magasabb szinten játszhat majd a jól sikerült ifi Európa-bajnoksága után, ami nagyban segítheti a fejlődését, és reméljük, hogy itt is okozhat pozitív meglepetéseket, mivel nekünk az utánpótlás a legfontosabb.

A 2022/23-as idényben a bentmaradást tűzte ki célul a szakosztály vezetője, aki szerint erre minden esély megvan az erősnek ígérkező bajnokságban.

- Erős mezőnyre számítok az idei Extraligában. Az első három csapat, a PEAC, a Celldömölk és a Komló más dimenzió, költségvetésben is kiemelkednek a többi csapat közül. Ami viszont minket illet, azt szeretném, hogy bennmaradjunk, és bízom benne, hogy ezzel a csapattal, egy jó Kővári Balázzsal, Krebs Leventével és a két új igazolásunkkal sikerülhet is. Nagy köszönettel tartozunk továbbá Magyar Mátyásnak és Sántha Gergely, Elnök úrnak, illetve Szabó Tamás Főtitkár úrnak, akik megteremtették az alapjait annak, hogy újra a legmagasabb osztályban játszhassunk ebben a nehéz helyzetben is, amivel igyekszünk élni, és a lehető legjobban teljesíteni.

Nemcsak az elsőszámú, hanem a DVTK második csapata is osztályt lépett, akik az NB II. Észak-Keleti csoportjában szállhatnak majd harcba a minél jobb eredményekért, míg az NB III-as együttes változatlan bajnokságban szerepelhet az idei évben is.

- Szerencsére úgy jött ki minden, hogy a második csapatunkkal is osztályt léphettünk, így az NB II-es bajnokságban szerepelhetünk velük ősztől - folytatta a szakosztály vezetője. -  Ebben az osztályban a mezőny eleje lehet a cél. Bari Csaba tavaly 50%-os volt az NB I-ben, és ebben a bajnokságban nehéz lesz megszorongatni. Fischer Csaba saját nevelésű játékosunk, aki itt kerül a fókuszba az utánpótlás szempontjából. Ő a tavaly NB I-es MEAFC-ból tér vissza kölcsönből, és az egész nyarat végig edzette. Rajtuk kívül Tóth Zsolt, Doros Szilárd és Gadóczi Gábor személyében több lehetőségünk is van. Az NB III-as csapatunk esetében pedig előzetesen a Gulyás, Pados, Boros, Fekete négyes lesz nevezve, de lehetnek mozgások a két csapat játékosai közt. Mindkét csapattól azt várjuk, hogy a mezőny elejében legyen, és azt is megkockáztatom, hogy az NB II-es csapatunk az első háromba fog végezni, mivel jó játékosok alkotják a keretet.

A bajnokságok hamarosan elindulnak, ahol a piros-fehérek Extraligás csapata a DVTK Arénában játszhatja majd hazai mérkőzéseit.

- Az asztalitenisz csapatbajnoki idények szeptember elején, a hónap második hétvégéjén indulnak majd. A sorsolás egyelőre még nincs meg, de az biztos, hogy a hazai mérkőzéseinket a DVTK Arénában fogjuk játszani, ahová szívesen várunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy kedve van egy-egy foci vagy kosár meccs előtt/után egy kis ping-ponghoz.

András Miklós a DVTK asztalitenisz szakosztály legnagyobb céljára, az utánpótlás nevelésre is kitért, amiben reméli, hogy pár év múlva többen követhetik majd Fischer Csaba példáját.

- Ami az utánpótlást illeti, van pár tehetséges fiatal játékosunk is, akikkel keményen foglalkozunk. Most is edzőtáborban voltak, és remélhetőleg ők is belátható időn belül ott lesznek a csapatbajnokságok kapujában. Az ő beépítésük is a célok közt szerepel mindamellett, hogy megtartsuk őket, és hogy egy-két-három év alatt fokozatosan lépjenek fel, ahogy Fischer Csaba is tette, hiszen az utánpótlás a legfontosabb nekünk, ahová sok szeretettel várunk minden sportolni vágyó gyermeket - zárta a szakvezető.