Az MLSZ vezetése továbbra is kiemelten fontos feladatának tekinti a sportolók, stábtagok egészségének védelmét. Ennek megfelelően az OTP Bank Liga mérkőzéseit már a hétvégén úgy kell megrendezni, hogy az azon résztvevő labdarúgók és stábtagok a lehető legkisebb kockázatnak legyenek kitéve a vírusfertőzéssel szemben.

AZ MLSZ továbbra is az országos járványügyi intézkedések szerint határozza meg a bajnokság lebonyolításának feltételeit.

Az elnökség, a klubokkal egyeztetve, kétfokozatú intézkedési programot fogadott el, melyet a járvány aktuális helyzetének megfelelően kell alkalmazni.

A jelenlegi helyzetre (alapfokozat) a következő döntéseket hozta az elnökség:

  • Az élvonalbeli kluboknak haladéktalanul járványügyi felelőst kell kinevezniük
  • Központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen résztvevő valamennyi sportszakemberen. Az elvégzett tesztekről nyilvántartást kell vezetni, az eredményekről az MLSZ folyamatos tájékoztatást kap.
  • Minden mérkőzés szervezésekor sportzónát kell kijelölni, amelynek használata és az abba történő belépés szigorú szabályok szerint történik.
  • A játékosokkal közvetlenül nem érintkező, de akár a mérkőzések között is a sportzónában dolgozó személyzetre szigorú higiéniai előírások és megelőző intézkedések vonatkoznak.

Az MLSZ szabályzatai átmenetileg kiegészítésre kerülnek azokkal a szabályokkal, amelyek szükséges esetekben lehetővé teszik a zökkenőmentes és rövid határidővel történő döntéshozatalt (ki nem állás, halasztási kérelem, fegyelmi ügyek).

Amennyiben az országos járványügyi hatóság korlátozásokat, szigorításokat ír elő (az MLSZ intézkedésében a 2. fokozat), akkor ezeket a szövetség alkalmazni fogja saját szabályzataiban. Emellett a kötelező tesztrendszert kiterjeszti a sportzónában dolgozó valamennyi személyre, és életbe lépteti a nézőtéri zónára vonatkozó egészségvédelmi szabályokat. A körülményektől függően, indokolt esetben sor kerül majd az 5 csere ismételt engedélyezésére.

Amennyiben egy játékos vagy stábtag tesztjének eredménye pozitív, őt azonnal az előírt módon el kell különíteni, értesíteni kell az adott személyt, az MLSZ-t, valamint intézkedni kell a többi játékos és stábtag egészségének védelméről és ismételt teszteléséről.

Az Elnökség döntött arról is, hogy a magyar utánpótlás-válogatottak további intézkedésig nemzetközi programokon nem vesznek részt.