Összefoglaló 2019. november 27., szerda

EK: Aluinvent DVTK - Sedis Bàsquet 73-69

Az Európa Kupa H csoportjának 5. fordulójában a spanyol Sedis Bàsquet csapatát fogadta az Aluinvent DVTK, és ha nem is a legjobb játékkal, de magabiztosan, 73-69-re győzte le ellenfelét, megőrizve ezzel esélyét a továbbjutásra.

EK: Aluinvent DVTK - Sedis Bàsquet 73-69


A DVTK család több sportágának - futballisták, röplabdázók, valamint utánpótlás korú kosárlabdázók - képviselői is feltűntek a nézőtéren, hogy ezen a fontos találkozón együtt szorítsanak a kosaras lányok sikeréért. A mérkőzés elején a spanyolok vezettek kétszer is, de Goree második kosarával már a DVTK-nál volt az előny, amit Morrison növelt, és miután Medgyessy is elvállalt egy sikeres hárompontos dobást, a negyedik perc végén időt kértek a vendégek (11-4). A folytatásban sokáig csak büntetőből találtak gyűrűbe a csapatok, a különbség nem csökkent, mint ahogy Díaz és Walker-Kimbrough kosárváltása után sem (16-10). A játékrész hajrájában a piros-fehérek komplett kezdőötöse a padon ült, Cziczás László ígéretéhez híven igyekezett forgatni a csapatát. Ebben a periódusban csak Díaz Castellano volt eredményes (16-12).

 

Nem folytatódott jól a mérkőzés, hiszen a Cadi la Seu Díaz és Pujol révén hárompontosokkal operált, és Nogić is beemelt egy duplát. A Diósgyőrből Kiss egy, Shatori két büntetőt dobott be ekkor, így minimális különbséggel vezettek a kék mezesek (19-20). Négy spanyol pont után Walker-Kimbrough jelentkezett egy triplával, Goree büntetőivel újfent egyenlő volt az állás. Peña góljára Shatori válaszolt, hogy aztán Szücs Réka remek hármasával talpra ugrassza a közönséget (29-26). A túloldalon Wiese is megmutatta, hogy tőle sem idegen a távoli dobások műfaja, de Walker-Kimbrugh és Škorić ketteseire újabb időkéréssel reagáltak a vendégek (33-29). A félidő hajrájában Szücs közelijére Moore válaszolt, majd Tori dobta be az egyik büntijét. Egy palánk alólival még Goree növelni tudta az előnyt, míg a Sedis játékosai már nem találtak a gyűrűbe (38-31).  

 

A nagyszünet után öt spanyol ponttal indult a játék, Morrison és Škorić 2+1-es akcióival és Walker-Kimbrough tempójával helyre állt a világ rendje (46-36). Gustavsson és Pujol dupláival közelebb jött a Sedis, szerencsére Maja Škorić keze sem remegett meg a büntetővonalon állva (48-40). Morrison újabb 2+1-esével folytatódott a mérkőzés, erre Wiese majd Nogić reagált négy-négy ponttal, nem volt csoda, Hogy Cziczás László időkéréssel avatkozott közbe (51-49). Ez jól sült el, mert Walker-Kimbrough véget vetett a DVTK háromperces gólcsöndjének, és a védekezés is összeállt. A negyed eredményét Pusztai egy büntetőpontja alakította ki (54-49). 

 

Morrison centergóljával és Pusztai tempójával kezdődött a záró etap, majd a fiatal 3-asunk egy triplát is elvállalt, és milyen jól tette, mert kialakult az addigi legnagyobb különbség a két csapat között (61-49). A spanyol csapat időt kért, és ezt jelezte négy pontjuk, de ezt követően Morrison jeleskedett a pontgyártásban, egy 2+1-essel és újabb két büntivel Sedis-időkérést harcolt ki (66-53). Még majd öt perc volt hátra a találkozóból, de az eredmény számottevően nem változott Pujol kosara után sem (70-58). Egy perccel a vége előtt tízen belülre jött a Cadí la Seu. A végeredményt Wiese hármasa és Moore duplája, majd Gorre büntetői után Etxarri alakította ki (73-69). 

Női Kosárlabda Európa Kupa, H csoport, 5. forduló

Aluinvent DVTK - Sedis Bàsquet 73-69 (16-12, 22-19, 16-18, 19-20) 

Miskolc, Generali Aréna 1000 néző. Játékvezetők: Smiljanić (szerb), Panov (északmacedón), Mustapić (horvát).
DVTK: Medgyessy 4/3, Škorić 10, Walker-Kimbrough 18/3, Goree 10, Morrison 17. Csere: Szücs R. 5/3, Pusztai 6, Zele 2, Kányási, Kiss A. 1. Vezetőedző: Cziczás László.
Sedis Bàsquet: Etxarri 4, Peña 4, Bahí, Wiese 12/6, Moore 17. Csere: Nogić 7/3, Gustavsson 6, Díaz 10/6, Pujol 9/3, Pascua. Vezetőedző: Bernat Canut.

Edzői nyilatkozat

Cziczás László: - Gratulálok ellenfelünknek, nagy mérkőzésre kényszerítettek minket. Ma elsősorban a csapatjátékunk nem működött. Nagy dolognak tartom, hogy így is nyerni tudtunk. Franciaországban is győzelemre törünk, bízom benne, hogy ott is egy jó mérkőzést fogunk tudni játszani. Elégedett vagyok a lányok küzdenitudásával. 

Bernat Canut: - Az első húsz percben sok labdát is eladtunk, nem voltam elégedett a védekezéssel sem. A második félidőben harcos mentalitásunknak köszönhetően négy pontra csökkentettük a különbséget. Készülünk a folytatásra.