Az együttműködés részleteiről Preisinger Gábor, a KMH Budapest alelnöke, valamint Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke a következőket osztották meg:

  • A magyar csapatok külföldi ligákban (EBEL, Tipsport Liga) való részvétele elsősorban a magyar jégkorongsport érdekeit szolgálja. Fontos számunkra, hogy a tehetséges játékosokoknak lehetőséget adjunk a bizonyításra a lehető legmagasabb szinten. A két klub együttműködése több szinten is biztosítja a játékosok folyamatos fejlődését (EBYSL-osztrák U20-as bajnokság, EUHL-európai egyetemi bajnokság, Erste Liga, Tipsport Liga).
     
  • A DVTK Jegesmedvék legalább 15 hazai játékossal vág neki a szlovák Extraliga következő szezonjának, akik egy kiemelkedő színvonalú bajnokságban kapnak lehetőséget a bizonyításra és a további fejlődésre. Valamint előzetes tervek szerint legalább 8 játékost biztosít a Hokiklub Budapest Erste Ligás illetve EUHL csapatába. A bajnokságok közötti fel- és visszajátszás szabályai még nem véglegesek, erről a Magyar Jégkorongszövetség Szakmai Bizottságának állásfoglalása után tudunk bővebb tájékoztatást adni.
     
  • A két klub szoros szakmai és operatív együttműködést folytat majd annak érdekében, hogy minél több közös sikernek örülhessünk a következő idényben. Az első évet követő folytatásról az addigi tapasztalatok alapján közösen döntünk majd.